Top 20 thriller film amit mindenképp látni kell

Viperszeptember 13, 2023
Thriller filmek

A thriller filmek egy olyan műfajba tartoznak, ami a nézők számára izgalmas és feszült élményt kínál. Ezek a filmek képesek felszabadítani bennünk domináns és intenzív érzéseket, mint például szorongást, feszültséget, tehetetlenséget és félelmet. Nem véletlen, hogy sokan kedvelik ezt a műfajt, hiszen a thriller filmek garantálják az izgalmas és lebilincselő időtöltést.

Ha érdekelnek a lenyűgöző thriller filmek és szeretnél olyan alkotásokat felfedezni, amik magukkal ragadnak és a széken szögeznek, akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a 30 legjobb thriller filmet, amelyek minden idők legkiválóbb alkotásai közé tartoznak.

1. A bárányok hallgatnak – The Silence of the Lambs (1991)

Egy fiatal FBI-kadétnek egy bebörtönzött és manipulatív pszichopata gyilkos segítségét kell kérnie, hogy elkapjon egy másik sorozatgyilkost, aki utánozza Dr. Hannibal “Kannibál” Lecter módszereit.

Szereplők: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Ted Levine

IMDb: 8.6

2. Hetedik – Se7en (1995)


Két nyomozó, egy újonc és egy veterán, egy sorozatgyilkosra vadászik, aki a hét halálos bűnt használja indítékként.

Szereplők: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, Kevin Spacey

IMDb: 8.6

3. Halálsoron – The Green Mile (1999)


Paul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Soha nem találkozott olyan emberrel, mint John Coffey (Michael Clarke Duncan), egy hatalmas fekete férfival, akit egy fiatal nővérpár brutális meggyilkolásáért ítéltek el.

Szereplők: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke

IMDb: 8.6

4. A tökéletes trükk – The Prestige (2006)


Egy tragikus baleset után két színpadi bűvész az 1890-es évek Londonjában harcba száll a végső illúzió megteremtéséért, miközben mindent feláldoznak azért, hogy túljárjanak egymás eszén.

Szereplők: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson

IMDb: 8.5

5. Közönséges bűnözők – The Usual Suspects (1995)


Egyetlen túlélő meséli el a hajón zajló borzalmas lövöldözéshez vezető fordulatos eseményeket, amelyek akkor kezdődtek, amikor öt bűnöző találkozott egy látszólag véletlenszerű rendőrségi szembesítésen.

Szereplők: Gabriel Byrne, Stephen Baldwin, Kevin Spacey

IMDb: 8.5

6. A tégla – The Departed (2006)


A dél-bostoni zsaru, Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) beépül a bandafőnök Frank Costello (Jack Nicholson) szervezetébe. Ahogy Billy elnyeri a maffiózó bizalmát, egy Colin Sullivan (Matt Damon) nevű karrierbűnöző beszivárog a rendőrségre, és beszámol a tevékenységéről a szindikátus főnökeinek.

Amikor mindkét szervezet megtudja, hogy van köztük egy tégla, Billynek és Colinnak ki kell derítenie egymás kilétét, hogy megmentsék saját életüket.

Szereplők: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg

IMDb: 8.5

7. Ragyogás – The Shining (1980)

Jack Torrance családjával egy a világtól elzárt kísérteties hotelba költözik, ahol egy baljós jelenlét erőszakra készteti az apát, miközben pszichés fia szörnyű előérzeteket lát a múltból és a jövőből egyaránt.

Szereplők: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

IMDb: 8.4

8. Joker (2019)

Örökké egyedül a tömegben, a bukott komikus Arthur Fleck kapcsolatot keres, miközben Gotham City utcáin sétál. Arthur két maszkot visel – azt, amelyet mindennapi bohócmunkájára fest, és azt az álcát, amelyet hiábavaló kísérletként vetít ki, hogy úgy érezze, az őt körülvevő világ része.

A társadalom elszigetelve, zaklatva és figyelmen kívül hagyva, Arthur egy olyan spirálba kerül, amely végül erőszakba torkollik, és ő lesz Gotham város egyik leghírhedtebb gonosztevője, a Joker.

Szereplők: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

IMDb: 8.4

9. Az ajándék – The Gift (2015)

A frissen házasodott pár, Simon és Robyn hirtelen találkozik a múltjukból ismert Gordo-val. Gordo fura ajándékot ad nekik, és ahogy beavatkozik az életükbe, egy sötét titokra világít rá.

Szereplők: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton

IMDb: 7.0

10. A Gyűjtögető – Seclusion (2015)

Egy fiatal nő kizárja magát a külvilágtól egy csendes hegyi kabinban, hogy megpróbáljon megbirkózni gyászával. Amikor azonban egy rejtélyes idegen keresi fel őt, a két személy között veszélyes játék kezdődik.

Szereplők: Jeremy London, David Meadows, Matt Martin

IMDb: 3.6

11. A testőr – The Bodyguard (1992)

A testőr Frank Farmer (Kevin Costner) egykori Secret Service ügynök, akit felbérelnek a híres énekesnő, Rachel Marron (Whitney Houston) védelmére. Farmer feladata az énekesnő védelme, aki fenyegető leveleket kapott egy ismeretlen stalker-tól. Azonban a testőr és a sztár közötti vonzalom veszélyessé válhat.

Szereplők: Kevin Costner, Whitney Houston, Gary Kemp

IMDb: 6.3

12. Gyilkos indulatok – Cape Fear (1991)

A jogász Sam Bowden (Nick Nolte) és családja élete rémálommá válik, amikor Max Cady (Robert De Niro), egy korábbi ügyfél, aki büntetését töltötte, újra felbukkan életükben, és követni kezdi őket.

Szereplők: Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange

IMDb: 7.3

13. Taxi Driver (1976)

Travis Bickle (Robert De Niro), egy elszigetelt és zavart veterán, egyik éjszakai műszakot vállal taxivezetőként a New York-i utcákon. Ahogy egyre jobban belemerül a város sötét oldalába, Bickle saját igazságszolgáltatási küldetést vállal.

Szereplők: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd

IMDb: 8.3

14. A nyugdíjas – Gran Torino (2008)

Walt Kowalski (Clint Eastwood), egy harminc évig autógyárban dolgozó veterán, magányosan él egy szomszédságban, amit már régóta elveszített. Amikor egy fiatal koreai srác és családja a szomszédba költözik, Walt beavatkozik az életükbe, és váratlan kapcsolat alakul ki köztük.

Szereplők: Clint Eastwood, Bee Vang, Christopher Carley

IMDb: 8.1

15. A gyűlölet – La Haine (1995)

Három barát, Vinz, Hubert és Saïd a párizsi gettóban él. Egyiküknek a rendőrség megöli a barátját, és ezáltal a három fiú élete örökre megváltozik. A filmben bemutatják a társadalmi feszültségeket és a gettó életét.

Szereplők: Vincent Cassel, Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui

IMDb: 8.1

16. Üvegházhatás – Panic Room (2002)

Egy anya és lánya egy új házban találják magukat, és hamarosan életveszélyes helyzetbe kerülnek, amikor betörők próbálnak bejutni hozzájuk. Az anya és lánya elzárkóznak a házuk pánikszobájában, miközben a tolvajok próbálják elérni céljaikat.

Szereplők: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker

IMDb: 6.8

17. Láncszem – Prisoners (2013)

Amikor két kislány nyomtalanul eltűnik egy kisvárosban, a leendő gyanúsított apjai összeállnak, hogy megkeressék és megtorolják a gyerekek eltűnését, miközben egy nyomozó (Jake Gyllenhaal) próbálja felderíteni az igazságot.

Szereplők: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

IMDb: 8.1

18. A beavatott – The Machinist (2004)

Trevor Reznik (Christian Bale) egy gyárban dolgozik, és a túlzott munkahelyi stressz és alváshiány miatt egyre jobban lesoványodik és érzékenyebbé válik. Amikor furcsa balesetek kezdenek történni körülötte, Trevor elkezdi kérdőre vonni saját elméjét és valóságát.

Szereplők: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón

IMDb: 7.7

19. A ház, amit Jack épített – The House That Jack Built (2018)

A film központjában egy sorozatgyilkos, Jack (Matt Dillon) áll, aki hosszú éveken keresztül követi el brutális gyilkosságokat. A film azonban nem csak a gyilkosságokról szól, hanem Jack pszichéjéről és gondolatairól is bemutat.

Szereplők: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman

IMDb: 6.8

Ezek a filmek különböző műfajokban mozognak, és mindegyikük izgalmas és megdöbbentő sztorival rendelkezik. Remélem, találsz köztük olyanokat, amelyek érdekelnek, de ha még mindig szeretnél tovább keresni akkor katt ide: Thriller filmek toplista! Ezen az oldalon nagyon sok szuper thriller filmet találsz amelyek szavazatok alapján vannak rendezve, és igen akár te is szavazhatsz.

Categories
Comments are closed.